Leesvoer - De eerste ontmoeting
De eerste ontmoeting
Leer elkaar beter kennen door middel van een eerste afspraak! Lees hier onze tips.

Gefeliciteerd, je hoort nu bij de Buurhondje roedel!

Bij Buurhondje vinden wij het belangrijk dat alle partijen zich goed en vertrouwd voelen bij elkaar. Het is daarom belangrijk om elkaar ook ‘offline’ te ontmoeten. Als hondenmaatje wil je weten of het klikt met je buurhondje en als eigenaar wil je natuurlijk kennismaken met de persoon die misschien wel op jouw dierbaarste bezit gaat passen.

Om deze eerste stap zo goed mogelijk te laten verlopen geven wij graag wat tips mee:

  • Ontmoet elkaar op een openbare plek, bijvoorbeeld in een park of een koffiezaak. Check van tevoren wel even of honden zijn toegestaan, want voor het maatje is het natuurlijk wel zo leuk om ook het buurhondje te ontmoeten.
  • Forceer de begroeting tussen de hond en zijn toekomstige maatje niet. Laat de hond rustig op zijn gemak snuffelen en wacht zijn reactie af.
  • Doe samen wat activiteiten met de hond. Ga samen wandelen, spelen, laat het maatje misschien zelfs de lijn vasthouden. Dan kan je als eigenaar gelijk kijken hoe je hond op zijn maatje reageert, en andersom kan je als maatje kijken of het klikt met je toekomstige buurhondje.
  • Stel vooral vragen aan elkaar! Vindt de hond het leuk om met soortgenoten te spelen? Kan de hond goed omgaan met kinderen en andere huisdieren? Mogen er snacks worden gegeven? Heeft de hond speciale eetgewoontes waar rekening mee moet worden gehouden? Voor de eigenaar kan het zinvol zijn om te vragen of het maatje al ervaring heeft met honden, wat diens beschikbaarheid is, en meer.
  • Geef als eigenaar het ingevulde Buurhondje Infosheet aan het maatje. Dit formulier kan je vinden in je profiel. Hierop kan je alle belangrijke informatie met betrekking tot je hond noteren, inclusief belangrijke telefoonnummers. Dit formulier kan je overigens ook via de website aan het maatje sturen!
  • Spreek net zo vaak met elkaar af als jullie dat willen. Het is belangrijk dat iedereen zich goed en prettig voelt. De buurhondjes meegerekend uiteraard.
  • En tot slot: houd elkaar goed op de hoogte. Als eigenaar zal je vast met alle plezier horen hoe jouw trouwe viervoeter het heeft bij zijn maatje! Wij ook overigens, dus als je je ervaringen wilt delen stellen wij dat altijd op prijs.

Nu alleen nog jouw perfecte match vinden! Als premium lid kan je onbeperkt berichtjes sturen naar andere leden. Veel plezier en wij kijken uit naar de mooie verhalen!

Deel op Facebook