Leesvoer - Help je hond oud & nieuw door!
Help je hond oud & nieuw door!
Het einde van het jaar is in zicht. Vuurwerk, champagne, feest, wij maken ons op voor een knallend Nieuwjaar! Je viervoeter kijkt er waarschijnlijk minder naar uit. Met de naderende oudjaarsavond willen wij je wat tips geven zodat je hond een rustige en stressvrije avond heeft.

Tips voor oudjaarsdag met je hond
  • Zorg dat je (buur)hondje veel beweging heeft gehad op oudjaarsdag. Dan is je viervoeter in de avond (hopelijk) goed moe. Tijdens deze dag is het extra belangrijk dat je hond een halsband om heeft met daarop je adres. Ze kunnen zo erg schrikken door vuurwerk en rotjes dat ze weglopen. Wij raden daarom aan om je hond op deze dag aan de lijn te houden!
  • Creëer een veilige plek in huis waar je hond zich kan terugtrekken voor rust en stilte. Laat ze zelf beslissen waar ze willen zijn en waar ze gaan liggen.
  • Door de spanning kunnen honden hun eetlust verliezen. Geef je hond op een vroeger tijdstip dan normaal te eten.
  • Sluit alle ramen en deuren en doe de gordijnen dicht. Als je toch naar buiten moet, zorg dan dat de hond in een andere ruimte is met de deur dicht, voordat je de voordeur open doet.
  • Als het vuurwerk eenmaal begint is het belangrijk dat jij je niet anders gedraagt. Honden kijken naar hun roedelleider om te beoordelen hoe hij/zij reageert op de situatie. Als jij rustig blijft, zal dit helpen. Geef de hond niet meer aandacht dan normaal. Geruststellen door middel van aaien of de hond op schoot nemen heeft geen zin. Honden kunnen dan hun angstige gedrag associëren met goed gedrag.
  • Zet de televisie iets harder aan dan gewoonlijk om het geluid van vuurwerk minder hoorbaar te maken.
  • Leid de hond af door met zijn favoriete speeltje te spelen. Of misschien kan je zijn aandacht wel van het vuurwerk afhouden door hem zijn favoriete snacks aan te bieden!
  • Laat je hond niet alleen thuis, zeker als je weet dat hij/zij bang is voor vuurwerk of als dit de eerste oudjaarsdag voor je hond is. Ben je van plan om Oud & Nieuw niet thuis te vieren? Vind dan een hondenmaatje uit de buurt op www.buurhondje.nl. Geef de oppasser instructies mee over hoe jouw hond reageert op vuurwerk. Dan weet hij/zij hoe te handelen, mocht je hond zich angstig gedragen.

Hondenoppas nodig tijdens de feestdagen? Of zoek je juist kwispelend gezelschap? Maak direct een profiel en vind jouw match!

Wij wensen iedereen een kwispelend nieuwjaar!


Deel op Facebook