Leesvoer - Hondenverwennerij tijdens de Kerstdagen
Hondenverwennerij tijdens de Kerstdagen
Het is bijna Kerst! Dat betekent veel gezelligheid en lekker eten. Om ervoor te zorgen dat jouw (buur)hond ook de beste tijd van het jaar beleeft, hebben wij een paar tips om de feestdagen goed door te komen.

Hondenverwennerij tijdens de Kerstdagen

Kerst! Voor hondeneigenaren een tijd vol uitdagingen waarbij onbreekbare kerstballen de beste uitvinding ooit zijn en hapjes voor bezoek op haast onbereikbare plaatsen gezet moeten worden.

Om deze drukke tijd van het jaar heelhuids door te komen volgen hier enkele tips:

Tip 1: To feed or not to feed

Een groot deel van wat je hebt ingekocht is niet goed voor honden. Geef dit dus niet, hoe aandoenlijk ze ons ook aankijken! De meeste van ons weten dat chocola niet aan een hond gegeven mag worden, maar er zijn ook andere etenswaren die gevaarlijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan rozijnen, uien en pinda’s. Wij willen je dan ook als tip meegeven om al dit interessant ogende eten uit het zicht van je (buur)hond te bewaren.

Tip 2: Kerstknuffels

Honden zijn zeer sociale dieren, maar ook zij hebben af en toe even 'alone time' nodig. Er komen met de feestdagen ongetwijfeld familieleden en vrienden over de vloer. Gezellig! Veel honden vinden het prettig om zichzelf dan even terug te trekken. Voor het geval je in alle hectiek de hondenmand hebt verplaatst naar een onbereikbare plek; controleer even of je hond een rustig plekje kan opzoeken.

Tip 3: Kerstrecept voor je hond

Natuurlijk wil je je hond met Kerst ook iets speciaals geven, maar in plaats van jouw overheerlijke kerstdiner te delen met ze, kan je ook een feestelijke en gezonde hap bereiden boordevol voedingsstoffen en eiwitten. Het onderstaande recept is samengesteld door de hondenvoedingsconsulenten van Elmo's Kitchen.

Wat heb je nodig?

  • 100g kalkoen, geroosterd zonder vel
  • 40g zalm in blik, uitgelekt
  • 350 g aardappelen, gekookt of gepureerd
  • 50 g gekookte spruitjes
  • 50 g wortel, rauw of gekookt
  • 1 eetlepel cranberrysaus

Bereidingswijze

Simpeler kan het haast niet: bereid de ingrediënten voor en mix alles bij elkaar in de voerbak. Zorg ervoor dat je de dagelijkse hoeveelheid voer voor je hond aanpast, zodat ze niet aankomen terwijl ze genieten van de nieuwe snacks. Dit recept bevat de helft van de dagelijkse calorieën voor een medium-grote hond. Indien je hond gezondheidsproblemen heeft, overleg dan altijd eerst met de dierenarts.

Buurhondje wenst iedereen hele fijne Kerstdagen!

Registreer je nu hier en vind jouw match!


Deel op Facebook