Leesvoer - Recept voor Buurhondjes: kleine gehaktballetjes
Recept voor Buurhondjes: kleine gehaktballetjes
Geniet je ook zo van jouw weekend? Heerlijk waarop je tijd kan doorbrengen met degenen die het belangrijkste voor je zijn! Naast veel beweging en knuffels gunnen wij onze Buurhondjes goede, gezonde voeding! Daarom delen we graag een recept waarbij jij in een mum van tijd een heerlijke en gezonde snack kan maken voor jouw geliefde viervoeter(s)!

Ben jij al bekend met de producten van Lily’s Kitchen? Dit is een Engels merk opgericht door hondeneigenaar Henrietta. Het verhaal achter dit merk begint bij haar Border Terrier, genaamd Lily. Lily had last van een jeukende huid en oren en haar baasje dacht dat dit kwam door haar dieet. Maar welk product ze ook probeerde, geen enkel product leek Lily’s huidproblemen te verbeteren! Pas toen Henrietta zélf begon met het bereiden en koken van Lily’s eten, verdween haar huidaandoening als sneeuw voor de zon. Bezorgd over de kwaliteit van het conventionele voedsel voor huisdieren, deed Henrietta onderzoek en ontdekte dat veel hondenvoeding weinig tot geen echt vlees bevat. De geur van het voedsel is vaak niet lekker en er zitten veel kunstmatige ingrediënten in. Daarom besloot Henrietta om Lily's recepten te introduceren bij dierenwinkels en supermarkten.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram lamsgehakt of kalkoengehakt
  • 1 ei
  • 50 gram bruine rijstmeel
  • 1 tl peterselie

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot je een mooie zachte consistentie hebt, vergelijkbaar met dat van brooddeeg. Rol het mengsel tot kleine balletjes en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Leg de bakplaat in de koelkast voor een uur, zodat de balletjes hun ronde vorm behouden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Leg de gehaktballen in de oven en bak ze in 45 minuten gaar. Kijk regelmatig en haal ze uit de oven zodra ze hard en niet meer kruimelig zijn. Als je lamsvlees hebt gebruikt, laat dan het vet eerst afdruipen.

Klaar is je verse traktatie! Laat je weten of het jouw (buur)hondje gesmaakt heeft?


Deel op Facebook